Поради силния вятър и паднали дървета е преустановено движението на влаковете в междугарието Пловдив – Филипово, съобщиха от НКЖИ. Движението е пренасочено през жп гара Скутаре. Има нарушения в графика на движение на влаковете. Аварийни екипи на железопътната компания работят по отстраняване на повредите по контактната мрежа.

От рано сутринта и всички екипи на „Градини и паркове“ в Пловдив са на терен и продължават да отстраняват щетите, нанесени от ураганния вятър в града, който е с пориви до над 100 км/час.

До късно снощи 4 екипа са успели да премахнат над 20 паднали големи дървета по подадени сигнали. Постъпили са допълнително още 18 сигнала – за ул. „Росен“, „Ракита“, „Авксентий Велешки“, „Бадемите“, „Нестор Арабаджиев“, „Радецки“ и „Капитан Райчо“, бул. „България“ и други места в града. От общината съобщиха, че ще бъде осигурено и денонощно дежурство на служителите на предприятието.

Започнала е и проверка заради падналата топлоизолация на блок 11 в район "Тракия" снощи върху детската площадка на ДГ "Кремена“. Най-вероятно става въпрос за нарушение на изискванията за монтаж на изолиращите панели. Сградата не е санирана по програмите за това, собствениците сами са предприели дейностите.

Не се очаква утихване на ураганния вятър в Пловдив днес, а според метеорологичните прогнози – и утре. От местната управа призовават да се избягва преминаването и паркирането на автомобили под дървета.