Продължава гасенето на пожара, избухнал вчера в северната част на военния полигон „Тюлбето“ в Казанлък, съобщи за БТА директорът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“  – Стара Загора, комисар Стоян Колев.  

Няма пострадали при инцидента. 

Блъснаха патрулка, докато отцепва движението при Казанлък

 „През нощта успяхме да заградим периметър, днес задачата е да успеем да го опазим, без да се разпространи огънят. Има разпределени екипи навсякъде“, заяви Колев.

„В гасенето в момента са включени девет екипа на РД "ПБЗН", три екипа на Държавното горско стопанство, както и много други екипи, които патрулират по просеките“, коментира Колев.

Апокалипсис - сега

Posted by Иван Янев on Wednesday, August 17, 2022

                             Снимки: Иван Янев, кореспондент на БГНЕС

В помощ на пожарните екипи работят два военни вертолета и около сто души от военните поделения, които се намират от северната страна на стихията.

Гори военният полигон в Казанлък (обновена)

Комисар Стоян Колев посочи, че от огромна помощ на огнеборците през изминалата нощ са били тежките машини, изпратени от старозагорското предприятие „Мини Марица-Изток“, благодарение на които са направени просеките. 

По негови думи пожарът е обхванал около 1200-1400 декара площ и след като се установи контрол върху неговото разпространение, ще бъде направен обход, за да се установи дали има засегнати постройки.

Подбалканският път в участъка между Казанлък и Мъглиж остава затворен поради задимяване над пътното платно. Обходният маршрут е през селата Ягода, Ръжена, Кънчево и Розово, движението се регулира от „Пътна полиция“.

По информация на Министерството на отбраната, пожарът е възникнал при обезвреждане на невзривени боеприпаси на учебния полигон „Тюлбето“. 

Пожарът е локализиран, няма опасност за складовете с боеприпаси.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм