Изпълнителният директор на Дарик радио Христо Христов връчи грамотата „Политик на годината” на президента Румен Радев. Призът се връчва на лидер, за когото екипът на медията счита, че има най-голямо влияние за политическия живот в страната за изминалата година.

Румен Радев пред Дарик: Гълъб Донев ще е следващият служебен премиер

Президентът благодари за получената награда и изрази надежда догодина призът да бъде връчен на политик, който е успял да изпълни предизборните си обещания.

 „Благодаря за това отличие, макар че, ако трябва да бъда откровен, то не може да ме зарадва истински, защото в тази трудна политическа година очаквах повече политици да се стремят към него. Разбира се, ако приемем, че политиката е израз на изпълнения дълг към обществото и Конституцията. Искам да си пожелаем догодина тази награда да бъде връчена на български политик, който е отстоял и изпълнил предизборните си обещания, които тепърва ще започнат да валят към българското общество”, заяви президентът Радев.

Играта “искал, но не успял” преди изборите, или защо крахът на парламента е победа за всички

 „За 2022 г. това е лидерът, който с действията си в най-голяма степен е бил водещ фактор както за политиките във вътрешнополитически и обществен план, така и за определяне за пътя, по който страната поема. Екипът на Дарик радио не е орган, който дава оценки, но отразявайки и анализирайки събитията всеки ден, отчита фактите. Фактите за влияние за случващото се в политическия и обществения живот в страната. Екипът на медията определи, че за 2022г. това е президентът на България – Румен Радев, каза програмният директор Констанитн Вълков.

Кого обслужват и на кого вредят изборните правила в България

Припомням, че през 2021 г. отличието „Политик на годината” бе връчено на съпредседателя на „Продължаваме промяната” и бивш премиер Кирил Петков. През 2020 г. с него бе удостоен лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Сред получилите приза през изминалите години са още Кристалина Георгиева, българските евродепутати Ангел Джамбазки, Андрей Ковачев, Искра Михайлова и Сергей Станишев и др.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм