Министърът на здравеопазването Христо Хинков, който обяви, че ще отстъпи поста си след ротацията, каза пред БТВ, че е спрял конкурси за директори на лечебни заведения, въпреки че изтичат мандатите на старите иу че това е станало под натиск от вицепремиера Мария Габриел и премиера акад. Николай Денков. В отговор на това министър-предесдателят обяви, че не му е забранявал провеждането на конкурси, но е посочил аргумента си. „Той е, че когато един министър е казал вече, че си тръгва, стои въпросът дали трябва да решава кадрови проблеми. Когато един министър иска да развива една система, естествено е в развитието на тази система да бъдат свързани и кадрите, с които ще работи. Това бяха моите коментари и никой от нас не си е позволил да му казва, че е забранено“, каза Денвков. И добави, че може би е редно новият министър да стартира тези порцедури, така че да носи и политическа отговорност.

Премиерът коментира и докъде са стигнали разговорите с Мария Габриел за състава на кабинета след ротацията. По думите на Денков вицепремиерът е изявила желание да се види с всеки един от министрите, за да направи оценка на работата му.

Подробностите чуйте в прикачения звуков файл. 

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм