Местният парламент прегласува освобождаването на управителя на общинската болница „Св. Мина“ проф. Петър Петров. Причината – грешка в решението на ОбС в личните данни на Петров и на финансиста на лечебното заведение Мария Горева, която ще изпълнява длъжността до насрочването на конкурс.

Предложението беше прието с 40 гласа „за“. 

Смяната на проф. Петров бе продиктувана от напрежение между него и служителите на лечебното заведение, голяма част от които искат да напуснат болницата. Здравната комисия в община Пловдив по сигнал на синдикатите няколко пъти е правила опити да се тушират продължаващите проблеми с нарушени комуникация и микроклимат на работа в болницата, но без успех.

В залата на ОбС преди две седмици дойдоха медици от „Св. Мина“, които заявиха подкрепата си за проф. Петров. Присъстваха обаче и лекари, които се обявиха против неговото управление, тъй като по думите им, той ги дели и на „своите хора" давал по няколко пъти по-високи заплати.

Самият проф. Петров отхвърли всички обвинения и подчерта, че оставя болницата в много добро финансово състояние.

В обзорната програма на Дарик радио Пловдив директорът на общинското здравеопазване д-р Калин Калинов изрази съмнения обаче в твърдението на управителя на „Свети Мина“. 

ОбС прие и предложението на кмета Здравко Димитров известните пловдивчани – музикантите Благовест и Светослав Аргирови да бъдат удостоени със званието „Почетен гражданин на Пловдив“.  

Последните новини от Пловдив