Дългоочакваният нов тираж на “Страници от миналото на Пазарджик“ - емблематична за града историческа книга на българския учен, историк и генеалог Бистра Риндова, ще бъде представен пред публика тази вечер от 18:00 часа в Младежкия дом. Проучването е преработено и допълнено. То бе преиздадено по идея на учителя и блогър Илия Михайлов, известен с множество обществено полезни и благотворителни инициативи. Той е и автор на предговора.

Ценният научен труд е посветен на един от най-старите възрожденски квартали на града - “Чиксалън“. За първи път е отпечатан през 1995 година, но в много малък тираж, който далеч не стига за всички желаещи да имат екземпляр. Някои от статиите са за хора, за които се знае много малко или до момента са били неизвестни. За високата стойност на книгата говори фактът, че през 2001 г. е преиздадена с предговор от проф. д-р Пламен Митев от СУ "Св. Климент Охридски". 

Бистра Риндова обогатява българската генеалогия с много задълбочени и ценни родови изследвания: "Пазарджишки родови хроники", "Непознатият Константин Муравиев", "Земеделският лидер дядо Георги Йорданов" и много други.  

За богатото наследство от исторически трудове, което тя е дала на града и региона, миналата година Бистра Риндова бе удостоена с Почетен знак на Община Пазарджик.