Изборният ден ще е много по-дълъг от предишните, заради смесения начин на гласуване. Това предупредиха по време на поредната среща в Областна управа за предстоящия вот председателите на двете районни избирателни комисии за Пловдив и за областта - Калоян Сухоруков и Янко Радунчев.

В хронограмата на ЦИК срокът за предаване на книжата в районните комисии от СИК е до 21 часа на 3 април.

„Налага се всички да се въоръжим с търпение както хората, които са ангажирани с обработката на гласовете, така и полицията. Много е важно служителите на МВР да бъдат подготвени за това, за да не се стига до излишно напрежение“, подчерта областният управител Ангел Стоев.

На срещата присъства и ръководството на областната дирекция на полицията, както и началниците на районни управления.

„Създадена е ясна координация с Районна и Окръжна прокуратура, както за времето на предизборната кампания, така и за деня на самия вот, за да се гарантира пресичането на лошите практики. Ние работим в тази посока вече втори месец и като следствие реализираме специални полицейски операции срещу купения вот“, заяви директорът на ОД на МВР-Пловдив старши комисар Васил Костадинов. Той съобщи, че вече е изготвен графика за охрана на секционните избирателни комисии и за транспортирането на изборните книжа.