Председателят на Общински съвет - Плевен, доц. д-р Иван Малкодански се включи в националната инициатива „Походът на книгите“. Днес той гостува на децата от 5В клас на ОУ „Св. Климент Охридски”, гр. Плевен и представи народната приказка „Мечката и лошата дума“.

„Това е една от любимите ми приказки от дете и една от най-мъдрите, според мен. Тя ни учи, че дълбоката рана заздравява, но лошата дума не се забравя. Тази приказка ни припомня, че е важно да бъдем внимателни към околните и да проявяваме уважение. Затова избрах да я представя и пред вас“, обърна се към петокласниците доц. д-р Малкодански.

„Походът на книгите“ е ежегодно събитие, организирано за 13 поредна година от Асоциация „Българска книга“ в партньорство с Министерството на културата, Министерството на образованието и науката. През целия месец април известни артисти, журналисти, спортисти, политици и обществени личности четат своите любими книги на деца в цялата страна. По традиция „Походът на книгите“ стартира на 2 април, рождения ден на датския писател Ханс Кристиан Андерсен.