Младите българи са смели в бизнеса, липсва им опит. Около тази теза се обединиха Ирина Лазова, Answear.bg и Стефан Ганчев от LAUNCHub Ventures в предаването „Стълбището“ на Дарик.

Според тях страхът от провал при по-новите поколения е все по-малък и по-малък. „Има дори една наивност при по-младите. Страха от провал не е тема за новото поколение. Важен е опита, който трябва да го извървиш сам. Много от младите имат очаквания, че някой ще дойде и ще им разкаже всичко. Смятам, че трябва сами да си търсят отговори.“, коментира Лазова.

По думите на Стефан Ганчев последните години се забелязва промяна на mind-set-а, начина по който хората мислят, позитивизма, който имат.

„Хората са по-готови да стартират някакъв бизнес, не ги е толкова страх. Хапчето „Смелост“ е когато гледаш около себе си успеха на другите и това дава амбиции. Колкото по-малко имаш вземане-даване с държавата, повече си фокусиран в бизнеса и той да ти се получава. По-важното е регулациите и административните пречки да са по-малко“, каза още Ганчев.

Целия разговор вижте тук: