Граждански инициативен комитет предлага създателят на първата в България кампания „Аз вярвам и помагам” Владислав Николов да бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на Варна” за благотворителна дейност, провеждана в големи мащаби и продължително време.

В писмо до кмета Благомир Коцев и председателя на Общинския съвет Христо Димитров от инициативния комитет, представляван от адв. Петя Манолова,  изтъкват значимостта на кампанията и ролята на нейния създател.

Благотворителната кампания за събиране на пластмасови капачки в помощ на недоносените и новородените бебета "Аз Вярвам и Помагам" се провежда от 2015 година.

Общо даренията от вдъхновената и организирана от Владислав Николов кампания  "Аз Вярвам и Помагам" от 2015 г. до сега са за над 500 000 лв, като само за 2023 г. са над 410 000 лв.Мотивите за предложението, описани в писмото, са:

Кампания "Аз Вярвам и Помагам" е първата в България за събиране на пластмасови капачки в помощ на недоносените и новородените бебета и вече близо 10 години постигаме огромни успехи.

Създадена  през 2015 г. като малка квартална кампания за събиране на пластмасови капачки, днес благотворителната кампания "Аз Вярвам и Помагам" безспорно е едно от лицата на гр.Варна.

При създаването на кампанията преди повече от 9 години Владислав Николов определя  три основни цели, а именно:

1. Екологична насоченост и опазване на околната среда;

2. Възпитание, образование и мотивация на децата и подрастващите;

3. Оползотворяване на събраните средства към отделения, в които оцеляването на човешкия живот е силно зависим от медицинската апаратура.

От началото на кампанията преди 9 години до днес, вдъхновявайки хиляди хора, Владислав Николов с Кампанията си "Аз Вярвам и Помагам" събира и предава за рециклиране над 322 000 килограма капачки!!!!, като за този период успява да закупи и дари 22 медицински апаратури в отделенията по неонатология, родилните отделения и детска хирургия в СБАГАЛ "проф. Д-р Димитър Стаматов - Варна" и МБАЛ "Св. Анна - Варна", които са помогнали на хиляди бебета и деца от цяла Източна и Североизточна България (Попово, Разград, Търговище, Шумен, Силистра, Русе, Шабла, Добрич, Каварна и много други).

В началото на 2023г. кампанията  "Аз Вярвам и Помагам", организирана от Владислав Николов, дарява първата за град Варна и единствена по рода си в България специализирана детска/неонатална линейка на стойност над 260 000 лв, която само за 1 година успява да участва и помогне в над 3000 случая.

През месец септември 2023 г. кампанията дарява и първия в България специализиран мобилен пункт за кръводаряване "Аз Вярвам и Помагам“ на стойност над 150 000 лв. с цел увеличаване безвъзмездното кръводаряване в помощ на хиляди пациенти и нуждаещи се!

Възпитаването в доброволческа дейност на много деца и ученици е другият аспект на положителния принос на вдъхновената и организирана от Владислав Николов кампания  "Аз Вярвам и Помагам", изтъкват от гражданския комитет.