Правителството гласува днес увеличение с 50% на всички заплати в държавния сектор. Освен това премирът в оставка акад. Николай Денков обяви, че кабинетът отпуска допълнително 300 млн. лв. на общините, за да вдигнат с още толкова заплатите на общинските служители.

Резервите са намерени от по-добрата събираемост в митниците и НАП.

Министърът на отбраната в оставка Тодор Тагарев съобщи, че възнагражденията на военнослужещите ще бъдат увеличени с 55%, като 5 от тях ще са под формата на ръкавици (от закъснялата пратка в помощ за Украйна) за тях и семействата им. 

Полицаите и пожарникарите ще получат от вътрешния министър в оставка Калин Стоянов тениски с лика на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов от предишната предизборна кампания на партията.

Обявеното увеличение на възнагражденията предизвика остро негодувание в съдебната власт, което наложи изчезналият и разследван бивш шеф на Столичното следствие Петьо Петров-Пепи Еврото да се върне спешно от Дубай, за да могат с бизнесмена и обвиняем Васил Божков да разпределят полагащите се възнаграждения и на магистратите. 

Извънреден данък за IT сектора ще направи минималната пенсия за страната 1000 лв, сочат разчетите на социалния министър в оставка Иванка Шалапатова. На всеки пенсионерски клуб в страната ще бъде отпуснато по едно агне за Великден. Новината предизвика спешни искания за дървен материал за чеверме. Средставата, които ще бъдат осигурени са лично от структурите на ДПС по места.

Честит 1 април! Усмихнете се! :)