Планини от боклуци, препълнени контейнери за смет, ровещи в мръсотията бездомни кучета и потоци от мръсна вода по улиците -   това констатира репортерска проверка на Дарик радио  в пловдивския квартал "Столипиново".

darik.bg

Престъпното бездействие на общинското дружество "Чистота",    липсата на достатъчно контейнери и редовен график за сметосъбирането продължават, въпреки широко тиражираните акции на прокуратурата и общината, коментираха пред Дарик живущи в района.

darik.bg

По разпореждане на Окръжна прокуратура-Пловдив  общинската администрация бе задължена да изготви план за дългосрочно разрешаване на проблема. В тази връзка през пролетта бившият главен прокурор Иван Гешев пристигна лично и демонстративно яде баклава в центъра на ромския квартал.

Иван Гешев дойде в „Столипиново“ за Рамазан Байрам

От Сдружение „Жители на Столипиново“ смятат, че трайни мерки липсват и до момента всичко е само  ПР акции на институциите. Искане за кардинално решение на проблема е изпратено в официално писмо до кмета на Пловдив и до Общинския съвет още през януари миналата година, подкрепено с подписите на над 600 жители от квартала.

darik.bg

Въпреки разпространяваната до всички  медии информация, че Общината  предприема мащабни действия за поставяне на контейнери за смет и за цялостно почистване на  „Столипиново“,  ситуацията в квартала е критична.

Поредна акция срещу незаконните сметища в ромските махали на Пловдив

Проверка на Дарик установи, че непосредствено до огромните сметища има и детски площадки.

darik.bg