Малтретираното от пастрока си 5-годишно дете в Пловдив днес ще бъде предадено на биологичния си баща. Новината съобщи за „Дарик“ Надя Танева, изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане.

Шокиращият случай стана медийно известен, след като в средата на януари роднини на детето подадоха сигнал до институциите за системен тормоз над момченцето. Детето е било с обезобразена глава - 15 кв. см коса са липсвали от скалпа му.

Тогава стана ясно, че в телефона на пастрока са намерени видеоклипове със жестокостите над детето и съдържанието им не е за хора със слаби сърца. Вчера Районният съд в Пловдив е постановил „привременни мерки“ в полза на бащата по делото за развод между родителите, които не подлежат на обжалване.

Бащата е подал заявление, че желае веднага да поеме грижите за детето. В грижите ще му помага неговата майка – бабата на детето. Мъжът живее в Германия, а майката на момченцето – на семейни начала с приятеля си и детето. След като случаят стана известен пастрокът бе арестуван. Майката също беше задържана, но в последствие беше освободена с най-леката мярка за неотклонение „подписка“.

Цялото интервю с Надя Танева може да чуете в предаването „Стълбището“ в събота.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм