Областният управител на област Плевен Николай Абрашев с поздравително слово по повод 24 май

Областният управител на област Плевен поздравява жителите на областта по случай Денят на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

„УВАЖАЕМИ ДИРЕКТОРИ НА ДЕТСКИ ГРАДИНИ И УЧИЛИЩА,

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ, УЧЕНИЦИ И АБИТУРИЕНТИ,

ДРАГИ САМОДЕЙЦИ, КУЛТУРНИ И ЧИТАЛИЩНИ ДЕЙЦИ,

СКЪПИ РОДИТЕЛИ,

За мен е удоволствие да Ви поздравя по повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост!

24 май е празник на духовността и просветата. Днес се прекланяме пред делото на Солунските братя, които в едни изключително трудни времена са създали нещо светло и вечно – българската писменост. Техните ученици и последователи, целите поколения българи ревностно пазят непреходната мощ на словото, за да го предават чисто и неопетнено на тези след себе си!

Изказвам уважението си към представителите на образованието, науката, културата и изкуството, които отстояват постигнатото в миналото, но и градят бъдещето на идните поколения!

С преклонение се обръщам и към Вас, учители, за неуморимия Ви труд и търпение, което ежедневно полагате за да съпроводите нашите деца по пътя на знанието!

Скъпи абитуриенти, поздравявам Ви за успешното завършване на Вашето средно образование. Това е едно от най-незабравимите неща в живота. Сега е време да се сбогувате с училището и да опознаете един нов свят.

Имайте кураж да реализирате всичките си мечти, имайте късмет и вяра във всяко начинание!

Желая Ви здраве много нови успехи и удовлетворение от постигнатите цели и нови предизвикателства. Нека днешният ден Ви донесе усмивки, радост и нестихващи положителни емоции”!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!