Продължава разследването на инцидента край Лесново, при който загина пилотът Георги Влайков. Предстоят нови огледи на мястото.

До момента основните версии са две - пилотска грешка или прилошаване на пилота. Това са предварителните заключения на разследването, но какво точно се е случило предстои да се изясни.

Пилотът на падналия самолет е бил без каска, причина за смъртта е травма в главата

Инцидентът стана при подготовка за авиошоу, за извършване на сложна маневра. Записът на полета е иззет от разследващите и предстои да бъде анализиран от експертите.

Георги Влайков има лиценз за управление на подобни самолети от 2011 година и ръководи център за обучение на пилоти, който е единственият лицензиран и за обучение на пилоти на хеликоптери.

Самолет падна край местността Побит камък, пилотът е загинал

До момента няма конкретна информация на каква височина точно е летял, съобщи пред БНТ Христо Христов, председател на Националния борд за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт. Записът на полета е иззет от разследващите и предстои да бъде анализиран от експертите

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм