Коалиция ПП - ДБ работи по стратегия да има общи кандидати за кметове на местните избори тази есен. Това заяви в ефира на Обзорната програма на Дарик Пловдив депутатът от коалицията Росен Костурков. Към момента обаче е твърде рано за повече конкретика, подчерта той.

По думите му, ПП-ДБ няма да смекчи позицията си да подкрепи кабинет на или с участието на ГЕРБ.

"Това никога не е стояло пред коалицията на дневен ред, най-малкото имаме и решения на националните съвети на ПП и на ДБ,  които изцяло отхвърлят тази вероятност", коментира в ефира на Дарик Костурков и изрази недоумението си защо представители на други политически партии и коалиции се опитват да внушават в общественото пространство точно обратното. 

"Очевидно е, че президентът зададе много бързо темпо на процедурите по консултациите с партиите ( явно не иска да има редовно правителство) и ако се стигне до втори мандат, което най-вероятно ще се случи, от ПП-ДБ ще предложим правителство на малцинството, като се надяваме на подкрепата на всички партии", каза още пловдивският депутат. Това, според него, е един добър вариант на управление на държавата, защото дава възможност за създаване на плаващи мнозинства по важните за страната теми. 

Костурков е категоричен, че партия "Възраждане" няма работа в парламента, заради политиката си на крайна деструктивност.

Цялото интервю с Росен Костурков чуйте в звуковия файл.