КП "Продължаваме Промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) и „БСП за България“ ще регистрират днес листите си за 16 МИР -Пловдив град, за Парламентарните избори на 9 юни.

Очаква се начело на пловдивската листа на ПП-ДБ да бъде Асен Василев, а издателят, общественик и депутат Манол Пейков да е на четвърто място. Второто място най-вероятно ще е за представителя на ДСБ – пловдивчанинът Йордан Иванов, депутат от коалицията.

Областният координатор Георги Мараджиев заедно с водача на листата Цвета Караянчева ще регистрират в РИК листата с кандидати за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС за 17-МИР Пловдив област.

Дарик вече ви съобщи, че водач на листата на социалистите за Пловдив е досегашният народен представител Иван Петков, който събра близо 71% подкрепа от местната структура на левицата.

След него в листата се нареждат Катя Стоилова, Анастас Ангелов, Теодор Христов, Филип Бакалски, Стефан Георгиев, Пламен Назаров, Йовка Златева, Румен Мотреников, Наум Китанов и Николай Маринов.

За регистрацията на листата на социалистите в Пловдив ще дойде и водачът на партията за европейските избори и зам.-председател на 49-ото Народно събрание Кристиан Вигенин.

„ЛЕВИЦАТА!“ също ще регистрира листата си в РИК-Пловдив за народни представители за 16-и МИР – Пловдив (град). Начело е Валери Жаблянов.