Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 19-годишния Васил Михайлов за още престъпления, извършено на територията на град Перник, предаде "BGOnAir".

Прокурорският син от Перник и Семерджиев се сбиха в затвора

Прокурорският син е обвинен за това, че на 12.05.2022 г. около 01:00 часа в близост до детска площадка в Перник се заканил с убийство на В.В. и му нанесъл удари с неустановен до момента твърд предмет и с юмрук в областта на главата. Вследствие на това му причинил лека телесна повреда. Деянието е извършено по хулигански подбуди – на публично място, без пострадалият да е предизвикал обвиняемия.

Нови сигнали: Васил Михайлов ще бъде съден по осем обвинения

Михайлов е обвиняем и по друго досъдебно производство за  нанасяне на телесни повреди, закана с убийство и хулиганство. Разследването по него е приключило с внасяне на обвинителен акт в Софийски районен съд.

Преди дни стана ясно, че прокурорският син се е сбил с арестувания за катастрофата на бул. „Черни връх” Георги Семерджиев. За това информира NOVA, позовавайки се на свои източници. 

Прокурорският син от Перник се връща в ареста

Всичко започнало със словесен сблъсък, който прераснал във физическа саморазправа. Виждайки, че ситуацията излиза извън контрол, надзиратели се намесили и опитали да потушат конфликта. Докато ги разтървавали, двамата известни затворници се нахвърлили срещу служителите на Централния софийски затвор.

Заради случилото се Михайлов и Семерджиев са изпратени в наказателни килии, съобщават източниците на NOVA.

От Министерството на правосъдието отрекоха да има такъв инцидент.

Прокуратура протестира отказа на съда да промени домашния арест на прокурорския син от Перник

Само преди дни прокурорският син отново е бил в карцера заради арогантно поведение.

"Инцидент между посочените две лица не е имало – те не са влизали във физическа саморазправа помежду си или със служители на затвора", заявиха в позиция от Министерството на правосъдието.

Продължават да постъпват нови сигнали срещу прокурорския син от Перник Васил Михайлов. Това обяви на брифинг зам.-районният прокурор Иван Стефанов.

Синът на прокурора от Перник остава под домашен арест

По думите му престъпленията не са извършени в близката седмица, а в по-стари периоди от време, като по всички тях разследването е в изключително ранен етап.

Прокурор Стефанов потвърди, че разследването за осем престъпления, извършени от Михайлов, е приключило. Били са разпитани 45 души, а материалите са 12 тома.

За период от 7 месеца и със съдействието на СДВР прокуратурата е успяла да разпита 45 души по разследването срещу прокурорския син от Перник Васил Михайлов.

Гешев поиска оставката на пернишкия прокурор заради сина му Васил Михайлов

Случаите, за които Васил Михайлов е предаден на съд, са от периода ноември 2021-ва до юни 2022 година.

Извършени са над 10 експертизи, като разходите по разследването към момента са над 5000 лв.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм