Камери за контрол на скоростта, коитоще бъдат осигурени от МВР, ще бъдат поставени до края на годината на възлови места в Пловдив.

Решението е на Общинската комисия по безопасност на движението по пътищата. След внимателно обследване и анализ от МВР са фиксирали 5 ключови пътни артерии, на които първоначално да бъдат разположени камерите, съобщи директорът на полицията в Пловдив ст. комисар Георги Чергов. 

Зоните, където се очаква да бъдат монтирани камерите, са кръстовището на бул. „България“ - до паркинга за езиковите гимназии, на бул. „Васил Априлов“ - преди кръстовището с ул. „Янко Сакъзов“ в посока моста на река Марица, на бул. „Цар Борис Трети Обединител“ - преди влизането в Тунела в посока бул. „Шести септември“, на северното платно на бул. „Цариградско шосе“ при входа на бензиностанция „ЕКО“ и  на бул. „Санкт Петербург“  -  до филиала на Техническия университет.

Предвижда се Община Пловдив да изгради 25 съоръжения, така че да има възможност камерите да бъдат ситуирани в различни точки на града, за да бъде обхваната по-голяма територия.

От Общината увериха, че до 15 септември ще монтират на невралгични пътни участъци 10 съоръжения за камери, а до края на годината - още 15.

От полицията изнесоха данни за драстично увеличение на глобите на пътя за първите 6 месеца на годината. То е най-голямо – 65% при електронните фишове, които са 30 015, съставените актове са 12 468, а фишовете са 79 000.