Десислава Атанасова е един способен политик, но това, че е завършила право в УНСС не значи, че е готова за конституционен съдия. Това е обида към всички хора, които се занимават с правни науки в България, по простата причина, че омаловажава дългите години труд на онези, които дълбаят в тези науки". Такова мнение изрази в предаването „Без претенции" политологът Милен Желев по повод номинацията на Десислава Атанасова за конституционен съдия. 

Желев допълни, че въпреки всичко тя е подкрепена от всички некоалиционни партньори, документът вече е публикуван в интернет с подписите на Делян Пеевски, Христо Иванов, Атанас Атанасов, Кирил Петков. "В общи линии изглежда като уреден мач, сякаш това ще се случи и сбъдне, но ми се струва, че не е редно човек с този профил да заеме такава отговорна позиция". 

Според Желев назначенията на ръководства на регулаторите ще се случват на ангро и заедно с номинациите за конституционни съдии. "Ще се решава накуп и ще се реже до кокал наведнъж. Не можем да избегнем неволно изпуснатата дума за разпределението на порциите" (бел. ред.  изтеклият на 22.07.22 г.запис по време на съвещание на парламентарната група на ДБ в парламента). "За съжаление в тези иначе независими органи има политическо кадруване, характерно не само за българския, но и за балканския клиентелизъм по тези места", допълни още политологът.  

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм