Засилени мерки за охрана на обществения ред и безопасността на движението предприема МВР заради дербито между „Ботев“ и „Локомотив“, което ще се играе от 17 ч. на спортен комплекс „Ботев 1912“ в квартал „Коматево“ в Пловдив.

На територията на спортната зона и града е планирано е засилено присъствие от служители на пловдивската полиция, СДВР и жандармерията.  В задачите на патрулиращите екипи влиза цялостното обезпечаване на обществения ред и бърза реакция при получени сигнали за нарушения.

Съгласно заповед на кмета на Община Пловдив е забранена продажбата на алкохол на територията на спортния комплекс.

За гарантиране на безопасността на движението около спортната зона е възможно да бъде въведено временно ограничение за пътните превозни средства два часа преди и след приключване на дербито.

За да се избегне струпване на желаещи да гледат мача, ще бъдат отворени 6 входа на спортното съоръжение, като пропускателният режим започва в 15 ч.

На изградените контролни пунктове униформените ще извършват щателни проверки. При охраната на мача ще бъде използвано видеонаблюдение и на заснети извършители на закононарушения (хвърляне на бомбички, димки, сбивания и др.) ще бъде търсена отговорност на нарушителите.