„Тъмни времена пред нас.“ Това написа австралиецът Джок Полфрийман на страницата си във Фейсбук във връзка с изслушването на единствения кандидат за главен прокурор у нас Иван Гешев.

Джок Полфрийман пред ABC: Главният прокурор използва случая ми за ПР

„София днес - полицаи охраняват „гласуването“ за новия главен прокурор в България Иван Гешев. Той е единствен кандидат за поста“, заяви Полфрийман в социалната мрежа.

Sofia today - policemen are guarding the "election" of the new general prosecutor of Bulgaria, Ivan Geshev. He is the...

Posted by Jock Palfreeman on Thursday, October 24, 2019

„Гешев твърди, че е против разделението на властите, което той разглежда като „крайно дясна“ идея. Една от известните му операции, случаят "Младост", беше включена в доклада за правата на човека от 2018 г. от Държавния департамент на САЩ като пример за нарушения на правата на човека. Гешев твърди, че „предпочита доживотните присъди и смъртното наказание чрез разстрел“, но такива „не са предвидени в България“. Тъмни времена предстоят пред нас“, написа австралиецът, делото срещу когото стана повод за дипломатически скандал между Австралия и България.

Полфрийман: Разкаянието е между мен и Бог

Под случая „Младост“ Полфрийман визира показния арест на бившата кметица на района Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова. Двете бяха държани с белезници на улицата четири часа докато силите на реда брояха парите от подкупа, който се твърдеше, че са получили. Към момента те са под домашен арест. 

Полфрийман публикува във Фейсбук и снимка от района около Халите, където са ситуирани десетки органи на реда, отговарящи за осигуряване на обществения ред.

Докато трае изслушването на единствения кандидат за главен прокурор, протести „за“ и „против“ избора му блокираха центъра на София.

Следете най-актуалното по темата в dnews.bg на:

ТЕМА В РАЗВИТИЕ: ИЗБОРЪТ НА НОВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР