Най-малко 10 души, включително три деца, са загинали при срутването на покрива на църква в Северно Мексико, съобщават Би Би Си.

Срутването е станало в неделя следобед местно време, когато около 100 души са присъствали на кръщене в църквата "Санта Круз" в Сиудад Мадеро.

Шестдесет души бяха ранени, поне двама от тях тежко, а десетки бяха затрупани под развалините.

Местни жители се втурнаха към сградата с лопати и кирки, за да се опитат да освободят затрупаните.

Оттогава на мястото на инцидента са пристигнали екипи за търсене и спасяване, а два крана са на място, за да отстранят отломките.

Губернаторът на Тамаулипас заяви, че всички изчезнали са открити. Спасителите са използвали термовизионни камери, за да се уверят, че никой не е останал под развалините.

Все още не е ясно каква е причината за срутването, но кметът на Сиудад Мадеро заяви, че то вероятно се дължи на "структурни повреди".

Свещеникът Анхел Варгас, който е отслужвал кръщенето, когато се е срутило, заяви, че един празничен ден се е превърнал в трагедия.

"Те дойдоха да търсят рая за малките и намериха вечността. Искам семействата да намерят покой. Всичко това е непостижимо."

Местният журналист Франс Контрерас заяви, че според служители на Червения кръст покривът е паднал върху пейките в църквата, което допуска възможността всеки, който е попаднал там да е оцелял.

Една от оцелелите - Хосефина Рамирес разказва, че е присъствала на кръщенето на кръщелника си, когато покривът се срутил.

"Благодаря на Бога, че съм жива... Страхувах се, че няма да видя отново прекрасното си семейство... Не знам как се измъкнахме", пише тя.

Местните медии съобщават, че един от затрупаните е успял да изпрати съобщение в WhatsApp, което е помогнало на спасителите да го открият.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм