Инцидент в социален жилищен комплекс в Шумен. Настанени там семейства се оплакаха от това, че таваните на апартаментите им буквално са се срутили върху тях, алармира NOVA. Кадри, заснети от потърпевшите, показват големи парчета мазилка, откъртила се от таваните.

Огромни парчета мазилка на блок паднаха до аптека и пешеходна пътека

Хората са в шок от случилото се и не могат да си обяснят как е възможно, тъй като сградата за социални нужди е построена съвсем скоро - преди около година и половина. Тя е на стойност близо 3 млн. лв.

„Чух изпукване. Видях, че таванът рухва и със страх станах, за да спася малкия си син. Секунди, след като взех детето, целият таван падна. Леглото му беше изцяло затрупано от мазилка”, разказа Гюлнур Исуфова. 

Децата ѝ са с повърхностни наранявания след инцидента. „Имат синини, нямат сериозни рани”, коментира разтревожената майка.

Мазилка падна в Техническия университет, един човек е ранен

Тя и децата ѝ са преместени в друг апартамент в същата сграда. „Таванът и там рухна върху другите ми деца. Сега пак съм в стария си апартамент. Не се чувствам в безопасност, очите ми постоянно са в тавана. Страхът остана”, каза още Исуфова.

От Община Шумен беше назначена комисия, която да извърши проверка. След инспекцията е установено, че около 30% от апартаментите имат проблеми. Проба от мазилката ще бъде изследвана в лаборатория за нейните качества.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм