"Поход за мир" беше организиран днес в София. Привържениците се събраха пред НДК в столицата. Те напомниха, че събират подписи за референдум „За мир и суверенитет“. "Походът за мир", който тръгна от НДК, е организиран от граждани, както и от „Български национален съвет за мир“, "Народна мрежа", „Свободна и мирна България“, НСС "Св. Георги Победоносец", съобщават от БТА.

Може ли да видим Путин на подсъдимата скамейка?

Силата ни е в това, че се обединяваме, заявиха ораторите. И уточниха, че са представители на граждански организации, а не на политически сили. Затова помолиха всички партийни знамена да бъдат прибрани.

Тук сме, за да защитим мирна България, обяви Нако Стефанов, един от организаторите на инициативата. Трябва да кажем, че нашият поход е за мир и против войната, уточни той. Не президент, не правителство, не Народно събрание, а българският народ трябва да каже мнението си дали иска война или мир, изтъкна ораторът.

Заповед за арест на Путин издаде Международният наказателен съд

Чуха се гласове да протестираме пред чужди мисии и посолства, трябва да сме ясни – ние не командваме чуждите мисии и посолства, ние искаме нашите институции да защитят България, подчерта Нако Стефанов.

Да удариш „враговете на народа“ в най-милото: В Русия за антивоенна рисунка може да отнемат дъщеря ви

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм