“По силни от думите” е фотографска акция, в която 54 човека застават срещу речта на омразата с лицата си. Изложбата може да бъде видяна до 9-и май в парковото пространство на НДК (Лятна сцена „Kino & Bar Cabana“).

“Сингъл степ”: Освен от НПО-та, в България няма консултиране за сексуални и репродуктивни права

“По-силни от думите”. 54 лица срещу езика на омразатаСнимките на минувачите покрай изложбата са дело на Михаил Новаков

В България групите, най-често засегнати от слово на омразата, са роми, ЛГБТИ хора и бежанци. В арт акцията се включиха представители на тези три групи, както и техни активни съмишленици и поддръжници. “С усмивка срещу ненавистта – защото, нека сме честни – да мразиш някого, защото не е като теб, е смешно”, пишат организаторите. 

„Цветя се носят и на гроба“: На поне осем жени в България им беше отнето правото да празнуват

Портретите в акцията са делo на талантливия фотограф Яна Лозева. Акцията е част от мащабна кампания на Fine Acts за преодоляване на стереотипите към различни уязвими групи.

„Моралът е доброто“ в десет кадъра

Инициативата е вдъхновена от проекта Inside Out на световноизвестния артист JR, където чрез въздействаща портретна фотография и широкоформатни плакати, поставени в градска среда, се комуникират различни социални проблеми. 

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм