Делото за катастрофата, в която загинаха Ани и Явор ще се гледа по съкратена процедура по искане на подсъдимия Адриан Антонов. Съкратеното съдебно следствие позволява пряко да се използват доказателствата от досъдебното производство. Така ще се намали размера на присъдата на подсъдимия и делото ще приключи в бърз срок.

Адвокат Димитър Марковски, който защитава Антонова посочи, че с искането да се проведе съкратено производство обвиняемият желае да признае изцяло фактите в обвинителния акт. Марковски поиска обаче делото по съкратената процедура да продължи на следващо заседание, за може да се проведе разпит на  двама свидетели, които да дадат информация за характеристични данни на обвиняемия.

Припомняме, че катастрофата, в която на пешеходна пътека бяха блъснати Ани и Явор, се случи на бул. „Сливница“ в София през май 2023 г. Експертизите показват, че Антонов се движел със 106 км/ч, при разрешена максимална скорост 50 км/ч. След пробите нямаше наличие на алкохол и наркотици в кръвта на Антонов.