Пловдивските магистрати оставиха в ареста 49-годишния Александър Паталенски, който надрусан с амфетамини вилня в двора на  КАТ -Пловдив. Мъжът е рекордьор по нарушения на пътя, направени в цялата страна и сътвори истински екшън с колата си в следобеда на 2 август.

Шофьорът, сътворил истински екшън в КАТ - Пловдив, рекордьор по нарушения на пътя

На адвоката си съобщил, че страда от биполярно разстройство. Адвокат Боян Цонев заяви още пред медиите, че Паталенски е направил опит да се скочи от третия етаж на Трето РУ, където е бил задържан.

Самият Паталенски потвърди че страда от психично разстройство и се извини за постъпката си.

Припомням, че прокуратурата повдигна три обвинения срещу 49-годишния Александър Паталенски, който е с 63 акта и 47 фиша, осъждан е и за шофиране след алкохол. Шофьорската книжка му е отнета на 1 януари тази година.

На 2 август, следобед, той отива да сменя регистрацията на кола в КАТ - Пловдив. В момента на обработка на документите му, на служителката й прави впечатление, че мъжът е превъзбуден и тя подава сигнал на колегите си. След като е спрян за проверка, влиза в колата си и започва изумително агресивно шофиране в двора на КАТ - Пловдив, където по същото време е имало над 50 души, чакащи за регистрация на автомобили.

Шофьорът се опитва да избяга, като премине през бетонови саксии и след като не успява, спира в тях. Пълен късмет е, че няма пострадали. От колата, в която се е заключил, го изкарва полицейски служител, който чупи стъклото на шофьорската врата с камък. През цялото време превъзбуденият мъж е крещял, че ще сложи край на живота си.

Благодарение на адекватната намеса и поведение на полицаите и на клиентите в двора на КАТ, няма ранени и други материални щети.