С искания за ефективен затвор за жестокия насилник на кучето Джеси пловдивчани излязоха на протест. Дъждът не спря хората да преминат по Главната улица на града и се насочиха към Прокуратурата, носейки плакати „Те нямат глас, но имат нас“, „Ефективни присъди за насилниците на животни“, „Садистите в затвора“.

Случаят на кучето Джеси, което години наред е жестоко малтретирано, потресе България. Благодарение на реакцията на ученици от Френската гимназия в Пловдив, станали свидетели на изключително лошото състояние, в което се е намирало кучето, то бе иззето от собственика Стоил Георгиев и настанено в клиника. В социалните мрежи тръгна благотворителна акция за Джеси, а една от спасителките му се грижи за него.

Има данни, че собственикът на кучето редовно го е насилвал и заливал с киселина. Според съседи, предишното куче, което е имал, е починало от жестокостта на мъжа.

След установяването на самоличността му, за зверствата над Джеси той беше санкциониран само с акт, а Прокуратурата започна проверка.

Искаме ЕФЕКТИВЕН ЗАТВОР за извършителя на това насилие Стоил Георгиев и реални действия от страна на полиция, прокуратура и съд“, категорични са протестиращите, а възгласите им „Затвор за садистите“ огласиха Центъра на Пловдив.