Най-голямата платформа за доброволчество в България - TimeHeroes.org - ще отпразнува 10-годишния си юбилей с поредица от събития. Старт на кампанията ще бъде даден с откриването на интерактивната изложба „Ще участвам!: 10 години TimeHeroes през обектива на Денислав Стойчев“ на 4 октомври от 18:00 ч. в галерия Doza на улица „Цар Самуил“ 52. 

От първо лице: Благовеста Николова – без паника за паниката!

В “Кой говори?” гостуват изпълнителният директор на организацията Благовеста Николова и фотографът Денислав Стойчев, които разказаха повече за изложбата и отбелязването на юбилея на TimeHeroes.

“Най-логично и най-хубаво ни се стори просто да покажем част от историите и от хората, които са част от тази общност вече 10 години,” коментира Благовеста Николова. Тя допълни, че статистиката не е най-важното нещо за платформата. “За нас, освен статистиката, която показва една много хубава тенденция и една много хубава промяна, най-вече е важно какво стои зад тези числа - кои хора и кои истории”, обясни Николова.

Посетителите на изложбата ще могат да се включат в нея, като помогнат за допълването на основните кадри, подбрани от кураторката Надежда Павлова, с други фотографии. Идеята на екипа е по този начин да се насочат прожекторите към хилядите доброволци, които са част от платформата. 

От основаването й през 2012 г., чрез платформата TimeHeroes близо 90 000 доброволци са подкрепили над 2500 инициативи на 1046 организации в 340 населени места в България.

Кадрите, заснети през последната година от Денислав Стойчев, показват 27 доброволчески акции на различни организации в цялата страна. Според него платформата TimeHeroes се е превърнала в нарицателно, когато става дума за доброволчество. “Тези хора, които участват, почти всички от тях, които съм снимал, съм им направил и портрет. Една стена от изложбата е само с портретите на доброволците, с цел да се покажат техните лица и да се покаже обемът на това доброволчество. Тези лица са като икони. Те греят.”

Всеки, който иска да види изложбата и да участва в нея, може да го направи до 14 октомври. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм