Сивата икономика и как НАП се бори с нея, какви са правомощията на приходната администрация и още много интересни детайли за фиска бяха представени пред учениците от Професионалната гимназия по механотехника и електроника в морския град в открит урок на тема „Планирай парите, планирай бъдещето си“. Гост-лектор бе оворителят на НАП в Бургас Христо Узунов. 

Инициативата е част от тазгодишната Световна седмица на парите, в която се включи Националната агенция по приходите. Сред партньорите в кампанията за повишаване на финансовата грамотност на младите хора  са и Финансовото министерство, и Министерството на образованието и науката.

Учениците придобиха полезни и практични знания и за множеството електронни услуги, които предоставя Агенцията, която е на първо място сред държавните институции по степен на дигитализация. „Бъдете активни граждани, винаги изисквайте касови бележки, така допринасяте реално за изсветляване на родната икономиката“, апелира Христо Узунов, който отговори и на множество въпроси, поставени както от учениците, така и от преподавателите.