Пл. „Свобода“ в Дупница стана сцена на най-силните мъже на България и Сърбия. Железните мъже на БФСА „Айрън мен“ и сръбската федерация мериха сили в шест категории - "Дърпане на камион 5 тона - седнал"; "Мъртва тяга" с автомобил за бройка; "Щафета"- фермерска разходка - 2х130 кг./20м. и връщане с "рамка" 300 кг./20м.; „Логлифт 100 кг. и "Аполон уилс" 120 кг. за максимален брой повдигния на тежеста"; 'Кобилица" с момичета 300 кг./20м. и връщане с 350кг. и "Атлас стоун" - 140 кг. прехвърляне за бройка през 140 см.
Състезанието е с ранг на Открито  държавно първенство и се проведе под патронажа на кмета на общината Методи Чимев. Освен това турнирът е част от кампанията „Силните срещу дрогата" на отдел "Култура, образование, спорт и младежки дейности" на Община "Дупница" и БФСА „Айрън мен“. 


Такъв тип състезание се провежда за трети път в Дупница. „Нашата цел е да запалим колкото се може повече хора да спортуват, дори и да не е нашия, силов спорт, но да спортуват“ сподели президента на БФСА Мирон Йорданов.