Глоба в размер на 500 лева ще трябва да заплати 62-годишен пловдивчанин за неприемливо поведение към полицейски служители. Административната санкция е наложена на мъжа от Пловдивския районен съд, за това че в събота сутринта, във видимо нетрезво състояние отправил обиди и заплахи към униформени в двора на Първо РУ. Извършителят е известен на полицията за системна употреба на алкохол и нарушения на обществения ред. Съставен му акт по Указа за борба с дребното хулиганство.

20-годишен столичанин, пък е арестуван за 24 часа, след като буйствал пред дискотека в Пловдив. Минути след 3 ч. в неделя в Шесто РУ постъпил сигнал, че на паркинг пред нощен клуб на бул. „Санкт Петербург“ младеж счупил с ритник заден стоп на лек автомобил „БМВ“. Пристигналият полицейски екип установил извършителя и му щракнал белезниците. За умишленото увреждане на чуждото имущество срещу младежа е започнато досъдебно производство.

След усилено разследване криминалисти разкриха автор на взломни кражби от автомобили. Преди 10 дни в полицията постъпила информация за разбити странични стъкла на три паркирани в съседство коли на улица в квартал „Изгрев“ в Пловдив. Били демонтирани акумулаторите на колите, липсвали и два телевизора и автонавигация. В хода на издирвателните действия са събрани доказателства, че кражбите са дело на криминално проявен и осъждан 22-годишен пловдивчанин. Той е задържан, а от него са иззети отмъкнатите вещи. След доклад в Районна прокуратура – Пловдив, извършителят е привлечен като обвиняем и приведен за 72 часа в ареста.