Ключът към съставяне на правителство с първия мандат се държи от Христо Иванов и „Демократична България”. Те са естественият ни партньор, управлявали сме заедно и споделяме общи цели, заяви пред Дарик радио депутатът от ГЕРБ-СДС Петър Николов. Той допълни, че „Демократична България” са първите, с които трябва да се изгради партньорство, за да бъде то на принципна основа.

Иванов пред Дарик: Тежката цена за политическото оцеляване на БСП ще я плаща България

„Ако това не може да се случи – защо да търсим по-далечни партньори?”

За Николов обаче Христо Иванов е изключително интелигентен и умен политик, но не е смел политик, защото лидерството не е да чакаш някой някъде да те заведе, а лидерството е ти да заведеш хората.

ДБ загрижени заради заявка на ПП да оттегли предложението си за правителство на малцинството

„Аз не мисля, че коалицията ГЕРБ-СДС трябва да влиза в колаборация с БСП, защото има смисъл в България да се удържат политически граници. Защото БСП през последната година показа, че тя не е в рамките на европейския консенсус в България,” категоричен е депутатът.

ПП и ДБ са готови за правителство на малцинството с втори мандат

Според Петър Николов от страна на ГЕРБ-СДС се полагат големи усилия да се изгради правителство, но желанието на всички е това да се случи, така че да се гарантира стабилност и един период на 4-годишно управление. Цикълът с нови и нови избори не прави добра услуга на нито една партия, добави Николов.

Радев ще връчи третия мандат след Нова година

Той коментира и сагата с хартиените бюлетини.

„Ако приемем, че коалицията на машините не вярва в хартията, а коалицията на хартията не вярва в машините, не виждам кой вярва в изборния процес и затова не трябва да се учудваме, че избирателната активност става все по-ниска,” посочи депутатът.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм