"Българските избирате ни вярват в честността на вота. Ние в Народното събрание положихме огромни усилия да внесем още повече недоверие с техническата неграмотност, която се лееше от трибуната, под формата на конспиративни теории. Това, което се случва е страшно безотговорно, защото когато започне да се говори за вълшебни флашки, за някакви кодове, това не просто ерозира доверието в машините, а ерозира везможността българската държава на мине на нов технологичен етап."

ДБ загрижени заради заявка на ПП да оттегли предложението си за правителство на малцинството

Това заяви в предаването "Седмицата" на Дарик радио съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов.

"Толкова години ние от "Демократична България" призоваваме изходният код на всички партии да бъде достъпен, така че да има доверие. Борили сме се за това нещо именно срещу същите, които сега твърдят, че не са виждали изходния код. Как бе, Бойко не си го виждал? Толкова години имаше възможност за достъп и твоите хора спираха това нещо в ЦИК и в НС", каза Иванов с препратка към лидера на ПП ГЕРБ Бойко Борисов.

ПП и ДБ са готови за правителство на малцинството с втори мандат

"Българската държава е основана на боб. Първите избори за учредител на Народното събрание са проведени с черни и бели бобени зърна. Тоя боб още някъде расте и ние продължаваме да го ядем. Всяка технология сама по себе си може дабъде въведена и използвана по начин, който да генерира доверие и да произведе държавност и всяка технология може да се окаже с разрушено в нея доверие от безотговорни приказки и вадене на фрази от частни разговори", категоричен бе лидерът на "Демократична България".

Радев ще връчи третия мандат след Нова година

"БСП опитаха да обяснят своите изборни неуспехи с твърдението, че машините са виновни. Всеки политик и всеки лидер в трудна ситуация има нужда от наратив, който да му обясни. Това е напълно нормално, обаче това на свой ред доведе БСП в прегръдката на ГЕРБ и ДПС", заяви Иванов.

"Тежката цена за политическото оцеляване на БСП ще я плаща България. ГЕРБ разбират защо е това яростно неприемане на техния модел на консумация на властта, който произведе толкова корупция. Този модел не е възникнал от ГЕРБ в интерес на истината. ДПС е по-близо до неговите корени", заяви Христо Иванов.

Иванов: Трябват усилия да има правителство на реформите, а не на реванша

"Радев трябва да бъде посредник в един процес на съставяне на правителство. Той не помага от тази гледна точка, а започна да изразява пристрастия и предпочитания. Той няма право на такива. Това е абсолютно несериозно, но приемам, че емоцията е надделяла по някакъв професионален повод и се надявам, че когато дойде конкретният момент, президентът все пак ще разбере, че третият мандат не му е даден, за да изразява своите чувства към една или друга политическа формация", категоричен бе Иванов.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм