Най-голямата заплаха за сигурността на България е управлението на президента Румен Радев и назначените от него служебни правителства. Това каза в предаването „Стълбището“ на Дарик радио Петър Москов от КОД. Това е така, защото държавата ни е буквално на границата с война повече от година, война, която унищожава идеята за икономически растеж и е пряка заплаха за сигурността на региона, включително и тази на България.

Стефан Янев пред Дарик: „Най-голямата заплаха за сигурността на България днес е въпросът с миграцията“

Според Москов политиката на държавния глава превръща България в ничия земя, а Украйна е пример за това какво се случва с ничията земя. Политиката на президента е пагубна за националната сигурност и Затова формацията КОД настоява за неговата оставка.

Във връзка с киберсигурността и хибридните войни Петър Москов смята, че трябва да има ясно звено в държавата, което да може ясни анализи и да идентифицира източника, вектора и целите на атаките и това следва да се бори с публичност на правителствено ниво.

Кирил Петков пред Дарик: „Най-големият проблем в правосъдната реформа е наличието на позицията главен прокурор“

Служебните правителства и тяхното безвремие доведоха до допълнителен разпад в политическия организъм на държавата, категоричен е Петър Москов. Резултатът от това е социализъм във вътрешнополитически план и международна изолация във външнополитически. Решението, според него, е дясно, националноотговорно и търсещо националния суверенитет мнозинство в парламента.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм