"Малките и средните предприятия са гръбнака на българската икономика и ние ще продължим да правим всичко възможно за тяхното развитие". С тези думи служебният вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов откри онлайн информационния ден за възможностите за българския бизнес, организирано от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия, предаде БГНЕС.

“На ваше разположение сме, осигурихме приемственост и ще работим, за да подсигурим глътка въздух на предприятията. Приканвам всички малки и средни предприятия да кандидатстват по процедурата “Технологична модернизация” от Плана за възстановяване и устойчивост в срок до 21 септември, за да получат средствата помощ. Това заяви и служебният министър на иновациите и растежа, Александър Пулев.

Можем ли да започнем бизнес, без да имаме създаден сайт?

Припомняме, че Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП) организира онлайн информационен ден за възможностите за българския бизнес по Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ). Събитието се открива от служебния вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов и от служебния министър на иновациите и растежа Александър Пулев.

От Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност„ (ГД ЕФК) към Министерството на иновациите и растежа ще представят първата за България процедура от Плана за възстановяване и устойчивост – „Технологична модернизация“. Тя е с бюджет 260 млн. лв., като спрямо големината и нуждите си микро, малките и средни предприятия в страната могат да получат между 180 000 лв. и 700 000 лв. за ново оборудване и софтуер. Кандидатстването по мярката е изцяло електронно и ще е отворено до 21 септември 2022 г. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм