Първото бебе за 2023 година в Норвегия е българче и се казва Амая. Тя се е родила на 1 януари 13 минути след полунощ в предградие на столицата Осло, съобщи NOVA.

Пловдив и София в надпревара за първото бебе на 2023 година

Амая е обявена за бебе на годината, заедно с момченце, което се ражда в същата минута, но в Берген.

„Бебето, както и неговата майка, са в перфектно състояние. Амая се роди 3,730 кг и с дължина 53 см. Раждането беше естествено, а терминът беше на 30-и”, каза бащата на момиченцето Калоян.

Момиче е първото бебе за годината във Варна

Като бебе на годината Амая ще бъде посетена от кмета на Осло. Ще бъде дарена с безплатни памперси за една година и ще получи правото да посещава детска градина безплатно също за година.

В нашите географски ширини пък момченце е първото бебе за 2023 година. То проплакало точно в полунощ в Университетската болница „Свети Георги“ в Пловдив, информира Дарик Пловдив.

Момче е последното бебе за 2022 година, родено в сливенската МБАЛ "Д-р Иван Селимински"

Детето с размери 3430 гр. и 51 см, е родено в АГ - клиниката на лечебното заведение в 00:01 часа снощи в ръцете на д-р Камен Ямаков, неонатолога д-р Петлешкова и акушерките Иванчева и Рамадан, съобщават от болницата.

„Мама Екатерина и бебе Йоан се чувстват прекрасно и пожелават на екипа още много здрави бебета и щастливи родители“, пишат още от АГ- клиниката.

Болница ”Шейново” е разменила две бебета (обновена)

Новата година в Университетската акушеро-гинекологична болница "Майчин дом" в столицата също започна с раждане на момченце. То се е появило в 1 часа, теглото му е 3 килограма и 300 грама и е дълго 49 сантиметра. Майката и бебето са в отлично здраве, съобщиха от болницата, цитирани от БНТ.

За 2022 година "Майчин дом" отново е първенец по брой раждания в България, а новородените са със 115 повече спрямо 2021 година.

Какво трябва да знаем за диабета по време на бременност?

Във Варна първото бебе за годината е момиченце. То е проплакало в 02:10 часа. Бебето е с тегло 3450 грама и ръст 50 см.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм