Фондация „Рестарт“ е създадена от двама сървайвъра с рак и една прекрасна актриса - Ива Филипова, Искрен Зографски и Стефания Колева.

Над 300 жени са прегледани в рамките на безплатния скрининг за рак на гърдата в Сърце и Мозък, Плевен

Ива Филипова, Искрен Зографски

При връщането си в България Ива създава първото спортно студио Body+Mind, специализиращо във възстановяването на жени с рак на млечната жлеза. Но разбира, че за да може да помогне на повече жени и да им осигури достъпни тренировки, трябва да направи фондация и да потърси подкрепа както от властта, така и от обществото.

7 полезни съвета за подсилване на имунната система

Искрен Зографски преминава през диагнозата рак. В ефира на Дарик той призна, че има голям проблем с подкрепата, подпомагането и възстановяването на хората с онкологични заболявания.

Двамата апелираха за подкрепа, за да могат да осигурят качествена грижа за възстановяването и рехабилитацията на преминалите и преминаващи през диагнозата рак.  „Имаме нужда от помощта на цялото общество и държавата, защото искаме да направим център с различен вид терапии.“

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Darik.bg на живо:

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм