Първи Пловдивски Фестивал на науката се провежда от днес до 26 ноември. Мащабното събитие е в новооткритата сграда на Центъра по растителна и системна биология и биотехнология в район Тракия. 

На форума разбираемо ще се представи най-новото в света на науката и технологиите, подобно на всички големи градове по света. Публиката на всяка възраст ще открие подходяща тема сред повече от 100 събития в четири дни, представени на живо от учени, технолози и комуникатори от града, страната и чужбина. Има и специални гости от Испания, Украйна и Великобритания.

Близо 1500 ученика от повече от 30 училища от Пловдив и региона са регистрирани в двудневната училищна програма в четвъртък и петък. 

Вълнуващите се от новостите в науката ще станат свидетели на демонстрации, експерименти, работилници и състезания, като ще имат възможност да видят и представянето на научнопопулярни филми и книги и изложба.

Пловдивският фестивал на науката се организира от Фондация “Красива наука” под патронажа и националното партньорство на Министерството на образованието и науката.