Напук на всичко Джуди Малиновски искала да гарантира, че мъжът, който я е изгорил жива, ще получи доживотен затвор, разказва People. 31-годишната майка на две деца, която почина през юни 2017 г., прекара две години в болнично легло, след като спор с бившия ѝ приятел Майкъл Слагър завърши с това, че той я заля с бензин и я запали пред бензиностанция в предградията.

Малиновски е била кралица на бала, а майка ѝ Бони Боус казва за нея, че е била "приятелка с всички". Джуди е трябвало да бъде съживявана седем пъти и се е нуждаела от повече от 50 мъчителни операции, за да остане жива. В резултат на нападението 90 процента от тялото е покрито с изгаряния.

“Напълно неочаквано“. Мъж почина от рядък вид рак само шест дни след като се ожени за майката на двете му деца

Но когато Слагър е осъден само на 11 години затвор, след като не се признава за виновен по обвиненията в подпалване при утежняващи обстоятелства, Малиновски намира нова цел, която я мотивира да се бори за живота си - да се увери, че гласът ѝ ще бъде чут.

"Джуди каза: "Мамо, дори мравка не бива да се подпалва. Аз получих доживотна присъда, а той - не", казала майката на Бони пред People.

Случаят ”Маделин Маккан”: 16 г. след изчезването на детето, полицията претърсва португалски водоем

Малко преди смъртта си през 2017 г. Малиновски прекарва седмици в отвикване от болкоуспокояващи лекарства до точката, в която може да докаже на съдия, че е със здрав разум. След това тя прекара три часа в даване на показания срещу Слагър, който според нея е отказал молбите ѝ за помощ, след като я запалил. "Видът на лицето му беше чисто зло", казва тя във видеото, което е заснето от болничното ѝ легло.

Майка ѝ казва, че Джуди е знаела как да се бори, което е подхранвало решимостта ѝ да се вкопчи в живота и да заснеме видеозапис, който да бъде използван срещу нападателя ѝ след смъртта ѝ. Разтърсващата история на Малиновски сега е обект на новия документален филм на MTV "Пожарът, който я взе", който се излъчва по Paramount+.

От герой до обвиняем: Съдят бивш полицай за сексуално насилие над малолетни

Видеозаписът е пуснат в съдебната зала в окръг Франклин, Охайо, през 2018 г., след като Слагър е обвинен в убийство при утежняващи вината обстоятелства, което превръща Малиновски в първия човек в историята, който свидетелства по време на собствения си процес за убийство. След като изслушва показанията на майката от Охайо, Слагър е осъден на доживотен затвор за убийство.

Внимание! Видеоклипът съдържа чувствителни кадри. 

Семейството на Малиновски - дъщерите й Кейлин и Мадисън, сестра й Даниел Горман, брат й Патрик Боус и майка й Бони - обаче не са спрели борбата си за справедливост. Семейството настоява за по-строго законодателство за нападенията, при които жертвите остават сериозно обезобразени.

"Тя се държеше и се бореше за справедливост", казва майка ѝ. "Тя страдаше неимоверно, за да промени положението на другите жени."

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм