Баща почина от рядък вид рак само шест дни след като се ожени за майката на двете си деца, пише Daily Mail.

Крис Макгинис от Нотингамшир беше диагностициран с метастазирал холангиокарцином, рядка форма на рак на жлъчните пътища, през февруари.

„Тя е там горе и се усмихва“: Изпратиха булката, загинала в катастрофа, с цветя в океана (видео и снимки)

Лекарите, които открили рака, след като бащата на две деца се оплакал от умора, липса на апетит и болки в долната част на гърба, първоначално му дали 12 месеца живот.

Но 35-годишният мъж, който се оженил за 29-годишната си партньорка на 4 май, починал от болестта по-малко от седмица по-късно - на 10 май.

Момчето, което вижда с очите на Даная: Майка й ми каза, че ме обича

Семейството и приятелите му призовават хората да проверят здравето си и да не пренебрегват тревожните симптоми.

Макгинис отишъл на лекар в началото на февруари тази година. Медиците открили няколко тумора на черния му дроб, които нямалко как да бъдат оперирани.

Той започнал химиотерапия в опит тя да му помогне да живее поне още една година.

„Тя си пожела нощта да продължи вечно“: Майката на убитата булка съди пияната шофьорка

Семейството му обаче казва, че ползите от лечението са ограничени и неговите осакатяващи странични ефекти, които могат да включват умора, гадене и косопад, са тежки.

Семейна приятелка от 12 години - Наташа Уокър - каза пред NottinghamshireLive, че Макгинис е „най-забавният, най-милият човек на всички времена“, който обожава жена си Мел и дъщерите си. „Всичко беше свързано с осигуряването им и грижата за тях“, каза тя.

Черна сватба: Булка загина при катастрофа, минути след като се омъжи за своя любим (снимки)

„Той работеше толкова много за тях. Това се случи напълно неочаквано. Семейството е опустошено".

Уокър казва, че за Макгинис е било много трудно да бъде активен след диагнозата си и прекарвал по-голямата част от времето на дивана.

Тя добави: „Той извади енергията от, нямам представа къде, за този ден (сватбата). След това имаше много бърз спад".

След черната сватба: Съпругът на убитата булка се възстановява и не може да асимилира загубата

Ракът на жлъчните пътища е рядък, като всяка година се диагностицират само около 1000 души в Обединеното кралство и 8000 в САЩ. В повечето случаи заболяването е вид рак, наречен аденокарцином - който започва в лигавицата на жлъчния канал - и според Cancer Research UK често няма симптоми, докато не е напреднал.

Метастазният холангиокарцином е, когато ракът се е разпространил извън жлъчния канал в лимфни възли или близки органи. Това често прави заболяването неоперабилно.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм