Двама пътни шефове от Варна са временно отстранени заради изненадващото преасфалтиране на участъка от пътя, на който стана катастрофа с автомобил на НСО, в който пътува съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков. Това става ясно от съобщение на регионалното министерство. 

Пътният инцидент стана на 16 май в Аксаково, Варненско. Тогава цивилен автомобил отне предимството на колата на НСО. При сблъсъка загина водачът на цивилния автомобил, а спътничката му - тежко пострада.

Малко след това стана ясно, че докато тече разследването на катастрофата, участъкът е бил преасфалтиран.

Строителният министър Виолета Коритарова е поискала отстраняването на директора на Областно пътно управление - Варна инж. Явор Пасев и началника на отдел “Инвестиционно-ремонтни дейности” в ОПУ – Варна Севдалина Казълова. Коритарова задвижи отстраняването им, след като служебният премиер Димитър Главчев е поискал проверка по случая с изненадващото преасфалтиране и обяснения от нея като ресорен министър.

"Служителите от ОПУ-Варна със своите действия или бездействия са допуснали асфалтирането на част от отсечка на пътя Варна-Добрич, при изхода на община Аксаково, където преди дни имаше тежък пътен инцидент, който завърши със загуба на човешки живот", съобщават от регионалното министерство. 

Министър Коритарова е разпоредила незабавно да се образува и дисциплинарно производство срещу директора на Областно пътно управление – Варна инж. Явор Пасев и началника на отдел Севдалина Казълова. Докато тече дисциплинарното производство служителите ще са отстранени от работа.

Коритарова е изпратила и сигнал до прокуратурата за действията на служителите и на фирмата, извършила ремонта – ДЗЗД РОУД ПРОДЖЕКТ, в което участват "ХИДРОСТРОЙ" АД и "ТРАНСТРОЙ-ВАРНА" АД.