На 30 октомври в Благоевград официално ще бъде открит македонски културен център „Никола Вапцаров”, съобщи БГНЕС.

Начинанието е финансирано от Македонското международно движение за правата на човека (ММДПЧ).

Милков: С действията си Северна Македония се отдалечава от преговори за еврочленство

Според разпространената информация, културният център ще бъде ръководен от Македонското сдружение за защита на основните индивидуални човешки права – организация, която защитава правата на угнетеното македонско малцинство в България.

Уточнява се, че сдружението ще продължи да получава финансови средства от Македонското международно движение за правата на човека.

Бучковски: Русия стои зад антибългарските протести в Скопие

„Македонското международно движение за правата на човека призовава медиите, журналистите, политическите партии и всички, които наистина са заинтересовани да защитават човешките права, да осъдят системното нарушаване на правата на македонците”, се казва още в съобщението.

Пуснаха подпалвача на културния център в Битоля под домашен арест

От ММДПЧ допълват, че подробна информация за церемонията ще бъде обявена по-късно и призовават да бъдат дарени средства за македонския културен център „Никола Вапцаров”.

„Македонците са изправени пред най-сериозната в новата история заплаха за нашата идентичност и съществуване като македонци... Действайте сега”, призовават от македонисткото движение.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм