Фотоизложба, посветена на 110-та годишнина от рождението на световния бас Борис Христов се открива днес от 17.30 ч. в Дома на културата „Борис Христов“. Експозицията е създадена по идея на отдел „Култура, археология и културно наследство“ на община Пловдив, куратор е известният фотограф, преподавател и организатор на един от най-значимите фото форуми в България - доц. Никола Лаутлиев. Тя се състои от 44 фотографии, които са резултат от задълбочена издирвателска дейност на доц. Лаутлиев и е осъществена с помощта на Музикално общество „Борис Христов“ - Стара Загора в лицето на Нино Луканов, както и на музикалното общество в София и Владимир Велев.

Откриват фотоизложбата, посветена на 110-годишнината от рождението на световния бас Борис Христов

След откриването днес и представянето в Пловдив, фотоизложбата ще гостува в Рим, а след нейното завръщане ще остане завинаги експонирана в Дома на културата в Пловдив, който от 2011 година носи името на Борис Христов.

Откриват фотоизложбата, посветена на 110-годишнината от рождението на световния бас Борис Христов

Фотоизложбата е част от поредица събития, свързани със 110-та годишнина от рождението на Борис Христов. На 11 юни, концерт в българското посолство в Рим ще изнесат Евгения Ралчева (сопрано) и Божидар Божкилов (бас), солисти на Държавна опера Пловдив, в акомпанимент на пиано на Цветомира Цонева. По същото време ще бъде представена и настоящата изложба.

Събитията се осъществяват по инициатива на Българския културен институт в Рим с подкрепата на община Пловдив.