Шведската брегова охрана е открила още едно изтичане на газ от газопроводите "Северен поток" и "Северен поток 2", съобщи вестник „Svenska Dagbladet”, позовавайки се на говорител на службата.

Дания: Повече от половината газ от „Северен поток“ е изтекъл в морето

Според наличната информация, два от четирите теча са в икономическата зона на Швеция, а другите два – в икономическата зона на Дания.

Припомняме, че по-рано в рамките на няколко часа беше съобщено за открити три места на теч на природен газ по двата тръбопровода „Северен поток”. Енергийната служба на Дания информира, че в морето е попаднало голямо количество газ. На самолетите и корабите е забранено да се доближават на повече от 5 морски мили до местата на инцидентите. По-късно шведските сеизмолози съобщиха, че в понеделник са регистрирани два взрива по маршрута на тръбопроводите.

Германия: Тръбите на „Северен поток“ вероятно са унищожени завинаги

Операторът на газопроводите Nord Stream AG обяви, че случилото се е безпрецедентно по своя характер и засега е невъзможно да бъдат посочени сроковете за възстановяването на тръбите. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм