Има два вида герои. Едните правят жертви в името на общото благо. Като например да гостуват за ВТОРИ път в студиото. И заедно да си говорим за втория вид герои. Онези, чиито дело е по-голямо от всички нас и малките ни проблеми.

За Освобождението на Русе, станало преди 146 години на днешния ден; за семейство Обретенови, за всички революционери, намерили последен покой в града ни, за Левски делото му; и най-вече за това умеем ли да почитаме героите си – говорим с Георги Михов и Искрен Великов!

Вижте епизода (линк в коментарите) и помнете, че ние не сме режисьори на слаби филми – ако не се абонирате, няма да ви обидим, че не сте патриоти. Просто няма да се в крак с предаването за всичко онова, което ни прави хора. Ако пък искате – абонаментът е съвсем безплатен, а следването в социалните мрежи е по-лесно от всякога!

Нашите историци Искрен Великов и Георги Михов се завръщат при нас с изключителни истории за Освобождението на Русе, за символите на българското освободително движение и връзката им с нашия град, за делото на Васил Левски!

Всичко това, и още много, можете да чуете в поредния епизод на „3 кила култура“.

Youtube: https://www.youtube.com/@3kilakultura

Fb: https://www.facebook.com/3kilakultura