Неправоспособен шофьор бе задържан след кратка гонка с полицията в Пловдив. Автопатрул подал сигнал за спиране със светлинна и звукова сигнализация на движещ по ул. „Скопие“ лек автомобил „Алфа Ромео“. Вместо да се подчини на полицейското разпореждане обаче, водачът рязко увеличил скоростта, преминал на червен светофар и се насочил към ул. „Иван Гарванов“. Там мъжът изоставил колата и побягнал, но веднага бил заловен от последвалите го униформени. Установена е самоличността му – 32-годишен криминално проявен и осъждан жител на Раковски. Справка в регистрите на МВР показала, че той е с отнето свидетелство за правоуправление в рамките на едногодишно административно наказание. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни. За умишленото осуетяване на действията на полицаите срещу извършителя е започнато бързо производство, съставен му е и акт.

В петък подобна ситуация се разиграла на главения път Пловдив – Хасково, където пиян шофьор се опитал да избегне полицейска проверка. В дежурната част на дирекцията постъпил сигнал за джип „БМВ“, който се движи към Хасково с рискови маневри и създава реална опасност за останалите участници на пътя. Екип на РУ-Първомай засича колата в района на квартал „Дебър“. След кратко преследване джипът е спрян принудително. Задържан е 41-годишният столичанин, който управлявал колата, а тестът му с дрегер отчел почти 3 промила. Мъжът отказал да даде кръвна проба за химически анализ. Установено е, че той има три предишни регистрации за управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила. По случая е образувано бързо производство отново за същото престъпление.  

Сигнал за пострадали работници от комунална фирма за сметосъбиране в Пловдив е получен в полицията в неделя. На бул. „Васил Априлов“ лек автомобил „БМВ“ блъснал младежи на 19 и 24 години, които били слезли на пътното платно от специализирания камион за извозване на отпадъци. След оказана медицинска помощ двамата са освободени за домашно лечение. 20-годишният шофьор на колата и водачът на тежкотоварния автомобил са изпробвани за употреба на алкохол, резултатите са отрицателни. Причините за катастрофата се изясняват в рамките на досъдебно производство.