Пловдивският апелативен съд потвърди определение на хасковския окръжен и остави в ареста турски гражданин, задържан на 18 януари на ГКПП „Капитан Андреево“ с 6.476 кг кокаин. Срещу мъжа е повдигнато обвинение и, че е шофирал дрогиран. 

На ГКПП „Капитан Андреево“ митничарите предотвратиха опита му за контрабанда на 6.476 кг кокаин, разпределен в 9 пакета и укрит в тайници в мястото за почивка и в шофьорската кабина на товарната кола. Направеният на шофьора тест  отчете, ме управлявал тира след употреба на амфетамин. 

Апелативният съд прецени, че няма да удовлетвори искането на защитата за промяна на мярката за неотклонение в парична гаранция, тъй като задържаният е чужд гражданин и няма адрес в България. Едно от престъпленията, за които е обвинен, е тежко по смисъла на Наказателния кодекс и единствено мярката „задържане под стража“ се явява подходяща да обезпечи участието му в бъдещ съдебен процес.
Определението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на протест и обжалване.

 Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм