Врачанският окръжен съд днес разгледа въззивно частно наказателно дело № 356/22 г., образувано след внесени протест от Районна прокуратура – Враца, Териториално отделение – Бяла Слатина и частна жалба от И. Ж. срещу определение на Районен съд – Бяла Слатина.

С определението е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 22-годишния И. Ж. и мярка за неотклонение „надзор на инспектора при детска педагогическа стая“ по местожителство на 15-годишно момче.

Двамата са привлечени в качеството на обвиняеми от Районна прокуратура – Враца, Териториално отделение - Бяла Слатина за причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди на 73-годишен мъж от с. Галиче и противозаконно влизане в чуждо, на същия мъж, жилище. Двете престъпления са извършени на 3 юли 2022 г.

С определението си днес тричленен състав на Врачанския окръжен съд потвърди изцяло определението на Районен съд – Бяла Слатина, с което е наложена най-тежка мярка за неотклонение „задържане под стража“ на И. Ж. и мярка за неотклонение „надзор на инспектора при детска педагогическа стая“ по местожителство на 15-годишно момче, като прие, че са налице всички предпоставки за това.

Определението на Окръжен съд – Враца е окончателно.